torstai 9. huhtikuuta 2015

Gluteeniton siemenvuokaleipä



Löysin maukkaalta vaikuttavan leipäreseptin ja päätin testata sitä hieman muokaten. Alkuperäisen reseptin löytää siis täältä, mutta tässä oma versioni:

2dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1dl pähkinäsekoitusta (pekaanipähkinä, manteli, hasselpähkinä, parapähkinä, macadamia pähkinä)
4dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2rkl chian siemeniä
3rkl psylliumia
1tl ruususuolaa
1rkl agavesiirappia (hunaja tai vaahterasiirappi käy myös)
3rkl kookosöljyä (voi käy myös)
3,5dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, itse murskasin pähkinät myös pieneksi.
2. Sulata kookosöljy vesihauteessa.
3. Sekoita kookosöljy, siirappi ja vesi keskenään.
4. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita (taikina on aika paksua)
6. Pidä jääkapissa muutama tunti, jotta ehtii vetäytyä.
7. Paista uunissa 175 asteessa 20-30min, jonka jälkeen kumoa leipä ritilälle ja paista vielä lisää 30-40min, leipä on kypsä kun se kuulostaa ontolta koputettaessa kuorta.


Käytin itse silikonivuokaa, joka on tämän leivän teossa ehkä paras. Muista antaa leivän jäähtyä tovi ennen kuin leikkaat. Tämän säilyvyys on n.5 vrk hyvin säilytettynä. Suosittelen kokeilamaan, on hyvää ja terveellistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti