keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Äly(ttömiä)puhelin sovelluksia!

Elikäs niinku kaikki varmasti tietää Play kauppa on pullollaan mitä ihmeellisempiä sovelluksia liikunnan ja painonhallinnan tukemiseksi. Ajattelinkin tähän laittaa muutaman mitä itse käytän. Oon huomannu et jos niitä vaan jaksaa käyttää aktiivisesti niin ne koukuttaa kyllä. Etenkin kun osan niistä saa synkattua yhteen tuon Jawbone rannekkeeni kanssa.

Ensinnäkin tuo 30 day ab challenge sovellus (näitä löytyy kaiken maailman haasteisiin omansa) on kätevä siitä että pysyy mukana, missä päivässä on menossa ja tottakai sovelluksesta näkee liikkeiden määrän ja sieltä löytyy myös video-ohjeet liikkeiden oikein tekemiseen. Kyseessä siis tämä vatsahaaste (samassa myös tuo kyykkyhaaste jota teen):


Näissä molemmissa ainakin joka kolmas päivä on lepopäivä ja tosiaan liikkeiden määrä lisääntyy päivä päivältä, kannattaa kokeilla!


Play kaupan haasteet löydät täältä!

Sitten tuo lenkkeily puoli, johon olen täysin koukussa! Oon aikaisemmin käyttäny oikeastaan Endomondoa mutta nyt kokeilen myös tuota RunKeeper:iä joka on yhteensopiva tuon Jawbonen kanssa. Runkeeper kertoo (ainakin jos on napit korvissa ja Spotify päällä niinku mulla;) lenkin aikana viiden minuutin välein kuluneen ajan, kuljetun matkan ja nopeuden. Lisäksi se piirtää reitin karttaan mitä olet kulkenut. Siihen voi asetella myös tavoitteitaan jos tykkää. Miinus puolena oon huomannu sen, että vähä toimii hitaasti ainakin mun puhelimessa.. Endomondo ilmeisesti vähän kevyempi apsi koska toimii nopeammin ja tekee käytännössä samat asiat (pois lukien väliaikatiedot lenkin aikana). Täytyy tässä testailla kumpi nyt tulee jäämään käyttöön vai kokeilenko vielä jotakin muuta!

RunKeeper

Endomondo

Sitten kaloreiden ja juomisen seurannasta. Käytän itse veden juomisen seurantaan Water Your Body apsia, johon siis merkitään päivän aikana juodut vedet ja muutkin juomat jos haluaa. Alussa siis asetetaan omat mitat sinne ja apsi ehdottaa sen perusteella paljonko vettä tulisi päivän aikana juoda. Lisäksi se muistuttaa tunnin välein juomaan vettä. Illalla voi sitten katsoa tuliko juotua tarpeeksi ja ottaa vaikka tavoitetta kiinni viimeistään silloin! Tämän käyttö on nyt jäänyt vähemmälle, sillä huomasin sitä käyttämällä että juon onneksi ihan tarpeeksi. Suositushan on 1,5-3litraa päivässä, mun tiedoilla määrä on n.2,3litraa. Tämä on hyvä ihan jokaiselle, mutta etenkin jos tavoitteena on pudottaa painoa.

Water Your Body

Kaloreiden seuranta on vähän sitten jo työläämpää, se onnistuu mulla tossa Jawbone rannekkeessa suoraan, tai sitten tässä My Fitness Pal sovelluksessa, johon kirjaamalla syömiset päivittyy myös tuohon Jawbonen sovellukseen. Jos haluaa pitää tarkkaa kirjaa, niin ruuat tulee punnita ja eritellä tarkkaan, joten siksi vähän työlästä. Otin tämän nyt kokeiluun, sillä mulla suurin ongelma tuntus olevan se, etten syö tarpeeksi, plus että syön aamupalan aina aivan liian myöhään jne. Tää sovellus laskee sulle kalorit mitä saat päivän aikana syödä ja näyttää koko ajan paljonko ois kaloreita viel jäljellä. Tähän samaten voi siis asettaa tavoitepainon jonka perusteella kalorimäärä on laskettu, eli syöt aina vähemmän kuin kulutat. Ruokia kirjatessa sovellus myös kertoo jos kirjaamasi ruoka vaikka sisältää paljon C-vitamiinia tai muuta vastaavaa. Kun oon yhdistäny tän sovelluksen mun rannekkeen sovelluksen kanssa niin se osaa myös laskea sitä kautta poltettujen kaloreiden määrän, eli treeni päivinä sitten kaloreita on enemmän syötävänä :) päivän päätteeksi sitten sovellus kertoo miten meni, jäikö kalorit alle vai yli ja saitko tarpeeksi proteiinia.

My Fitness Pal

Kuten sanottua näitä sovelluksia on pilvin pimein ja suosion kasvaessa valinnan vaikeuskin kasvaa koska näitä tulee koko ajan lisää. Ei kannata ottaa liian montaa apsia käyttöön samaan aikaan, eihän kukaan halua (EIKÄ EHDI) näppäillä puhelinta jatkuvasti. Muutamista kuitenkin koen itselleni olevan apua ja antavat mukavasti motivaatiota ja on kiva seurata omaa edistymistä kun nämä toimii samalla vähän kuin treeni- ja ruokapäiväkirjana! Ei muuta kuin löytämään itselle sopivia apureita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti