keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Rakennuspalikoita terveempään elämään!

Nyt on tullut laihdutettua ainakin kukkaroa ihan huolella viime päivinä kun oon haalinut kasaan kaikkea mitä ravintoneuvojani minulle "määräsi" ja vähän extraa (tapani mukaan). Odotan innolla perjantaita kun pääsen aloittamaan kaikkien näiden käytön! Meillä on tossa ihan vieressä tuo XXL-liike ja siellä on aika hyvä valikoima näitä Puhdistamo:n ja Cocovi:n tuotteita ja vielä vähän edullisempia kuin monessa muussa paikassa. Tänään mukaan tarttui spirulina-jauhe, jota pitää sujauttaa aamupala smoothieen ja lisäksi raaka-suklaan valmistusta varten kaakaovoi ja kaakaojauhe.


Puhdistamo

Spirulina on levä, jota on ollut maapallolla pidempään kuin mitään muuta elämää, se on hyvin ravintorikas ja tätä jauhetta käyttämällä saa aimo annoksen mm. rautaa, magnesiumia, kaliumia, seleeniä, K-vitamiinia, B1+B2+B6-vitamiineja ja beetakaroteenia. Sadassa grammassa on proteiinia 67g, hiilareita 16g ja rasvaa 5g. Ravintoaineiden määrä muihin lähteisiin verrattuna on ihan mieletön! Lisätietoja mm. täältä.

Raakasuklaan valmistamisesta ajattelin tehdä ihan oman postauksensa, joten ei näistä kaakaovoista ja jauheesta sen enempää tähän :) saas nähdä miten käy tuon valmistuksen kanssa, kun en oo muutenkaan mikään kokki kolmonen (enkä edes nelonen!)...





Lisäksi olen hankkinut valmiiksi seuraavia tuotteita:

  • Biolatte Boulardii (auttaa maitohappobakteereja imeytymään)
  • Biolatte Original (maitohappobakteeri)
  • Lepicol (luomu psyllium, eli kuitulisä joka tasapainottaa ja suojaa vatsaa)
  • Cocovi SuperMix (puuron, rahkan, smoothien yms joukkoon)
  • Puhdistamo Marjasmoothie
  • Digest Gold (ruuansulatusentsyymi)

Näistä muutamaa enemmän avatakseni on pakko mainita tuo Cocovi:n SuperMix. Se on todella monikäyttöinen, sitä voi sujauttaa melkein mihin vain aina jugurtista ja mehukeitosta puuroon ja smoothieihin. Mikä parasta, se ei sisällä mitään ylimääräistä, ei sokeria / laktoosia / gluteenia / lisäaineita. Vain ja ainoastaan ravinnerikkaita ainesosia: kuorittu hampunsiemen, chian siemen, banaanijauhe, mehiläisen siitepöly, mustikkajauhe, tyrnijauhe, marja-aroniajauhe, acai-jauhe, goji-jauhe sekä raakakaakaojauhe. Näistä mustikka, tyrni sekä marja-aronia ovat kotimaisia. 
Sadassa grammassa on 22,3g protskua, 21,6g ravintokuitua, 31,4g rasvaa ja 17,7g hiilareita. Lisätietoja täältä.

Toinen on tuo Puhdistamon marjasmoothie. Se siis varmasti menee vaikka sellaisenaan veteen sekoitettuna, mutta parhaiten toimii blenderiin banaanin ja tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa heitettynä ja siihen nesteeksi kookos-, riisi-, tai kauramaito (toki vesikin käy). 
Seitsemän marjan combo koostuu goji-marjasta, intian karviaisesta, marja-aroniasta, karpalosta, puolukasta, mustikasta sekä tyrnimarjasta (näistä siis viisi on kotimaisia). Tätäkään ei ole makeutettua ja tästä saa reilusti proteiinia ja antioksidantteja. Paketista riittää 15 ateriaan. Tähän smoothie perheeseen kuuluu myös viher-, ja suklaasmoothie (seuraavalle kauppalistalle;).
Sadassa grammassa on 10,9g proteiinia, 61,3g hiilihydraatteja ja 21g rasvaa. Lisätietoja täältä.

Siinä ois nyt mun rakennuspalikoita vatsan ja suoliston korjausprosessiin ja terveellisempään elämään! Mulla on työnsarkaa opetella näitä käyttämään ja nauttimaan iltaruuan lisäksi vähintään se aamupala ja lounaskin, mutta näillä mä uskon onnistuvani. 
Nyt kun on kroppa putsattu Foreverin C9:llä, tästä on hyvä jatkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti